De Nederlandse Testdag 2015, Call for Proposals

 

De 21ste editie wordt dit jaar op 6 oktober 2015 door Nspyre georganiseerd. De Nederlandse Testdag vindt plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. Deze conferentie over alle aspecten van software testen heeft een lange traditie waarbij wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven elkaar ontmoeten om nieuwe ideeën en inzichten te delen. 

De thema’s in 2015 zijn:

  • Need for speed
  • Integration without test
  • Testing software that should not be used

De Testdag biedt een grote variatie aan sessies. Test professionals uit het bedrijfsleven, studenten en docenten van Hogescholen of Universiteiten profiteren van elkaars kennis. Het doel van de dag is het delen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van software en systeem testen. Daarnaast is er voldoende ruimte en tijd voor informele contacten en discussie.

Toegang tot De Nederlandse Testdag is na inschrijving gratis dankzij onze sponsoren. Door grote aantal enthousiaste bezoekers is het aantal deelnemers beperkt tot een maximum van 250. Hiervan is 25 tot 35% afkomstig van hogescholen en universiteiten. Het programma kan Engelse en Nederlandse presentaties bevatten. Er zijn twee of drie plenaire sessies met Keynote sprekers met daarnaast 10 tot 15 sessies in drie parallelle tracks. 

 

Call for proposals voor de Nederlandse Testdag 

 

Het organisatiecomité van De Nederlandse Testdag nodigt jullie uit om een voorstel in te sturen voor een presentatie over een van de boven genoemde thema’s. Dit kan gaan over een onderzoek, ervaring in de praktijk maar kan ook direct ingaan op de thema’s. Voor iedere presentatie, is 30 minuten beschikbaar, inclusief vragen.

De thema’s in 2015:

  • Need for speed: Alles gaat sneller in onze moderne maatschappij dus ook systeem ontwikkeling en daardoor zeker ook testen. Hierbij kunnen we aan alle aspecten van het testen denken: Test Automatisering, Agile, Model Based Testen, UI testen en vul verder maar in. 
  • Integration without test: Bij software ontwikkeling zorgt Continuous Integration voor het vroegtijdig vinden van fouten zonder noemenswaardig testen. Hierbij vervagen ook de grenzen tussen testen en ontwikkeling. Kunnen we systeem integratie zo heruitvinden, in al zijn aspecten, dat testen overbodig wordt?
  • Testing software that should not be used: Veiligheidssystemen zoals in tunnels, treinen en medische apparaten worden zelden of nooit gebruikt. Die hoef je dus op basis van de risico analyse niet te testen omdat ze zelden gebruikt worden, toch??? 

 

We zoeken presentaties die direct of indirect met deze onderwerpen te maken hebben. Alle inzendingen worden door een programma-adviescommissie beoordeeld. Inzendingen kunnen gestuurd worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de website www.testdag.nl kan dit formulier worden gedownload voor het inzenden van uw proposal. 

Uiterste inleverdatum is 5 juni en in augustus wordt het programma bekendgemaakt. 

 

Huidige Editie

Ook een keer De Nederlandse Testdag organiseren? Neem contact op met de stuurgroep.

Wat is De Nederlandse Testdag?

'De Nederlandse Testdag' is een conferentie over alle aspecten van software testen waarbij wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven elkaar ontmoeten om nieuwe ideeën en inzichten te delen.

Contactgegevens

Organisatie Testdag 2015: testdag2015@testdag.nl
Website administrator: webmaster@testdag.nl