De 20e Nederlandse Testdag

De Nederlandse Testdag 2014

Sharing visions on software testing in the world of research, education and business

Op 17 november 2014 werd voor de 20e keer De Nederlandse Testdag georganiseerd. Dit jaar vond De Nederlandse Testdag plaats in De Eenhoorn in Amersfoort (centraal gelegen, tegenover het station).

Deze conferentie over alle aspecten van software testen heeft een lange traditie waarbij  wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven elkaar ontmoeten om nieuwe ideeën en inzichten te delen.

Het thema in 2014 was Sharing visions on software testing in the world of research, education and business en symboliseerde een zoektocht naar synergie tussen de werelden.

De Testdag bood een variëteit aan sessies waarin de 192 aanwezige bezoekers (professionals uit het bedrijfsleven en studenten en docenten van Hogescholen of Universiteiten) konden profiteren van elkaars kennis en geïnformeerd werden over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van softwaretesten. Daarnaast was er voldoende ruimte en tijd voor informele contacten en discussie.

Stella Kuin

Dagvoorzitter was Stella Kuin. Stella Kuin is werkzaam als directeur van het Institute for ICT bij de University of Applied Sciences, Hogeschool Utrecht. Met vier Bachelors ICT en de Master of Informatics wordt een compleet aanbod voor de ICT opleidingen geleverd. Stella Kuin heeft zowel op uitvoerend als op bestuurlijk niveau ruime ervaring opgedaan in de ICT binnen overheid als bedrijfsleven. Zo is zij werkzaam geweest als Hoofd ICT bij Kadaster en heeft zij veel ervaring met programma- en projectmangement in complexe omgevingen. 

Presentaties

Het programma van De Nederlandse Testdag bestaat uit 15 presentaties in drie parallelle tracks met daarnaast een keynote van Michiel Vroon en Andy Zaidman. Dr. Andy Zaidman is verbonden aan de Technische Universiteit Delft en gespecialiseerd in software engineering.

Organisatiecommissie De Nederlandse Testdag

Ieder jaar wordt De Nederlandse Testdag georganiseerd door een organisatiecommissie bestaande uit personen die afkomstig zijn uit het bedrijfsleven, uit de academische en uit de onderwijswereld. Dit jaar was Polteq de organisator van deze 20e editie, in samenwerking met de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. 

Contact

De Organisatiecommissie van De Nederlandse Testdag 2014 is te bereiken via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Twitter: @NLTestdag. Of neem contact op met de stuurgroep van De Nederlandse Testdag.  

Foto's en verslag

Er is een verslag gemaakt van De Nederlandse Testdag 2014 dat te lezen is op de website van testnieuws.nl. Daarnaast staat ook een flink aantal foto's online.

 

De Nederlandse Testdag 2014 werd mogelijk gemaakt door:  

 

Berner & Mattner

 

 Logo Praegus

 

 
 iSQI
Qoppoconsult Computest
 Radboud University  KZA
Rabobank  Specialisterren


 

 Logo HU
Logo Polteq Logo UU
   

 

Huidige Editie

Ook een keer De Nederlandse Testdag organiseren? Neem contact op met de stuurgroep.

Wat is De Nederlandse Testdag?

'De Nederlandse Testdag' is een conferentie over alle aspecten van software testen waarbij wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven elkaar ontmoeten om nieuwe ideeën en inzichten te delen.

Contactgegevens

Organisatie Testdag 2015: testdag2015@testdag.nl
Website administrator: webmaster@testdag.nl