Martijn de Ruijter - Praegus

sponsored session

SAP Testen – De Sappige Ervaringen

SAP testtrajecten kennen een aantal valkuilen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met:
  • Het ontbreken van inhoudelijke SAP kennis
  • Combinatie standaard pakket en maatwerk (ABAP)
  • Complex versie- (Transporten) en Testomgevingbeheer.
Uit de praktijk van het SAP testen worden lessons learned en de vertaalslag van de theorie (TMap Next) naar een testaanpak besproken. De testbasis laat vaak te wensen over, wat risicogebaseerd testen bemoeilijkt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor je eigen testdata. In de presentatie wordt toegelicht hoe je met E2E scenario’s de uitdagingen te lijf kunt gaan. Een andere valkuil is de integratie van SAP modules, SAP systemen en andere systemen. Iedere SAP module dekt een specifiek vakgebied en de integratie met andere systemen is vaak maatwerk met issues tot gevolg. Dit is deels op te lossen door als tester vroeg de testbasis te reviewen en door te focussen op de aansluitingen tussen de modules en systemen in de Process Flows. Ook hier zijn de E2E scenario’s een belangrijk deel van de oplossing.

 

Martijn is als Senior Testconsultant werkzaam bij Praegus. Hij heeft uitgebreide ervaring in testproces verbetering, testautomatisering, testmanagement, testadvisering & –coaching en validatie engineering. Martijn heeft ruime praktijkervaring met zowel functioneel als technisch testen van complexe ICT systemen, organisatie-breed uitrollen van HP ALM Suite, Compliance Testen, testen binnen financiële, HRM en administratieve processen, SAP Testen, BI-/DWH Testen en Pakket testen. Deze ervaring heeft Martijn opgedaan bij klanten zoals Organon, Johnson and Johnson, Akzo Nobel, Philips en Astellas.

Click HERE for the presentation of Martijn de Ruijter

Current Edition

Interested in organizing The Dutch Testing Day? Please contact one of the Steering Committee members.

What is The Dutch Testing Day (De Nederlandse Testdag)?

The Dutch Testing Day ('De Nederlandse Testdag') is an event where software test experts from industry and academics meet and learn from each others knowledge in the field of Software Testing.

Contact Us

Organizer Testdag 2016: testdag2016@testdag.nl
Website administrator: webmaster@testdag.nl