Pim Kars en Machiel van der Bijl

Robuuste interfaces: Model-Based Testen bij ProRail

Ordina voert samen met haar partner Axini een meerjaren project uit bij ProRail, waarbij interfaces worden getest volgens Model-Based Testen (MBT) met het tool Axini TestManager (ATM). Aanleiding voor het project is een ernstige productieverstoring waarbij het bedrijfskritische systeem dat de positie van treinen bijhoudt, onderuit werd gehaald door een minder bedrijfskritisch systeem dat actuele informatie over de treinenloop verspreidt.

Dit project is één van meerdere maatregelen om de robuustheid van de interfaces te verbeteren. Model-Based Testen houdt in dat er een model wordt gemaakt van het gedrag van het te testen systeem, het ‘System under test’ (SUT). Uit dit model genereert ATM automatisch testcases die volledig automatisch worden uitgevoerd en geëvalueerd, daarbij dynamisch afgestemd op de reactie van de SUT. Dit heeft belangrijke voordelen die worden toegelicht tijden de presentatie.

 

Pim Kars is senior architect bij Ordina. Hij heeft een uitgebreide kennis van, en ervaring met o.a. model-based testen, model checking en performance engineering. Hij is  gepromoveerd aan de Universiteit Twente op het gebied van formele methoden voor de  specificatie, ontwerp, verificatie en het testen van gedistribueerde systemen.

Machiel van der Bijl is mede-oprichter van Axini, een bedrijf dat gespecialiseerd is in modellering en model-based testen. Hij is gepromoveerd in de informatica aan de Universiteit Twente en heeft een brede informatica ervaring. De laatste 6 jaar heeft hij met zijn collega’s gewerkt aan de toepassing van model-based testen van hardware/software systemen in de industrie.

Click HERE for the presenation of Pim Kars and Machiel van der Bijl

Current Edition

Interested in organizing The Dutch Testing Day? Please contact one of the Steering Committee members.

What is The Dutch Testing Day (De Nederlandse Testdag)?

The Dutch Testing Day ('De Nederlandse Testdag') is an event where software test experts from industry and academics meet and learn from each others knowledge in the field of Software Testing.

Contact Us

Organizer Testdag 2016: testdag2016@testdag.nl
Website administrator: webmaster@testdag.nl