Leo van der Aalst

Agile-Tester als Paard van Troje in Traditionele Ontwikkelprojecten

Zoals we allemaal weten, worden nog steeds veel projecten op een traditionele manier ontwikkeld. En hoe komt het dat mensen niet twijfelen aan het hardnekkige idee dat de agile mindset niet integreerbaar zou zijn met traditionele ideeën? De uitdagingen in traditionele ontwikkeltrajecten zijn soortgelijk aan die van agile trajecten. Echter in agile trajecten hebben we een oplossing voor deze uitdagingen gevonden. Gebaseerd op ervaringen als agile-tester in agile projecten zou je de agile oplossingen moeten kunnen toepassen op uitdagingen in traditionele omgevingen.

Bijvoorbeeld: hoe uitgebreid moet je documenteren, hoe bepaal je de kwaliteit van de requirements, hoe voer je de risicoanalyse uit, hoe bepaal je de teststrategie, hoe krijg je de tests scripts op tijd gemaakt, welke testontwerptechniek(en) moet je toepassen, hoe zwaar moet je testen, hoe krijg je de tests op tijd uitgevoerd, hoe werk je in een (multidisciplinair) team, hoe moet je omgaan met testplannen en bevindingenregistratie, enzovoort. Laten wij dus, de agile-testers, het Trojaanse paard zijn in traditionele ontwikkelprojecten! Op die manier zal de agile mindset in alle soorten ontwikkeltrajecten voet aan de grond krijgen!

 

Leo van der Aalst heeft ruim 25 jaar ervaring in de IT. Hij is een geaccrediteerd CAT (Certified Agile Tester) trainer en Development Lead van de ISTQB Foundation Agile Extension. Leo is lector van het lectoraat Software Quality & Testing aan de Fontys Hogeschool en hij is co-auteur van de TMap NEXT boeken. Tevens is hij lid van de normcommissie NC 381007 "Software and System Engineering" en van de Sogeti divisie “Testing & Quality Control”. Hiernaast is Leo een veelgevraagd docent voor testopleidingen en test workshops, spreekt hij regelmatig op nationale- en internationale conferenties en is hij auteur van vele artikelen.

Click HERE for the presentation of Leo van der Aalst

Current Edition

Interested in organizing The Dutch Testing Day? Please contact one of the Steering Committee members.

What is The Dutch Testing Day (De Nederlandse Testdag)?

The Dutch Testing Day ('De Nederlandse Testdag') is an event where software test experts from industry and academics meet and learn from each others knowledge in the field of Software Testing.

Contact Us

Organizer Testdag 2016: testdag2016@testdag.nl
Website administrator: webmaster@testdag.nl